KL har netop lanceret ’Gentænk velfærden – kommunernes digitaliseringspolitik’ Her peger de på 7 veje til fremtidens velfærd. Vi har gennem de sidste år arbejdet tæt sammen med Haderslev Kommune om to nye løsninger.

Èn af dem er ’Plejehjem i eget hjem’.

I stedet for, at den ældre borger bliver visiteret til et plejehjem, opsættes der sensorer og skærme i hjemmet - det giver borgeren mulighed for at blive længere i eget hjem. Teknologien er med til at sikre, at borgeren er tryg ved, at plejepersonalet altid er digitalt forbundet. Det kan fx være ved hjælp af sensorer i et smartur, der automatisk kalder efter hjælp, hvis borgeren falder i hjemmet.

En anden mulighed for at udnytte digitale ydelser er ved at etablere et ’e-distrikt’.

Fremtidens hjælp i Haderslev Kommune leveres som virtuelle eller digitale ydelser, hvor kernen udgøres af velfærdsteknologier i borgernes hjem. Udgangspunktet er ingen hjælp uden teknologi. Målet er ikke at spare medarbejdere, men at alle borgere understøttes teknologisk, så de slet ikke har brug for fysisk hjælp i samme omfang som i dag.

e-Distriktet kæmper for at gøre alle borgere mere selvhjulpne, uafhængige og frie i deres eget liv. Tilgangen er, at ingen borgere bør få hjælp fra kommunen uden e-ydelser. E-ydelser må ikke forveksles med implementering af teknologi i borgens hjem. Den teknologiske løsning er ikke udgangspunktet for e-ydelsen. e-Distriktet re-designer de ydelser som borgerne får, og tænker velfærdsteknologi ind, så det bliver et støttende element, i den hjælp borgeren har brug for. På den måde fjernes fokus fra teknologi for teknologiens skyld, og gør i stedet for ydelsen og borgens behov for hjælp til det suveræne udgangspunkt.

Herunder finder du link til mere information om de to nye måder at levere ydelser til borgerne på

Plejehjem i eget hjem

e-distrikt 

- og tag endelig fat i os, så hjælper vi jer på vej mod nye løsninger – til gavn for både borgere og medarbejdere.

Link til KLs digital politik 'Gentænk velfærden'

 

 

 

 

 

Peter Julius
Peter Julius
CEO og Partner
peter@publicintelligence.dk