Uddrag af artikel fra 3. juni 2022, Henrik Axel Lynge Bucher, Danish Life Science Cluster

3 konkrete råd fra Peter Julius

1. Få fløjlshandskerne af – ellers får vi det aldrig til at fungere

– Det offentlige er en stor størrelse, og ofte kan der være problemer i forståelsen mellem private virksomheder og eksempelvis en kommune. Ting tager længere tid, end hvad en SMV regner med, og hvis man som lille virksomhed har brug for et hurtigt salg for at overleve næste måneds udgifter, så kan kommunen måske ikke levere den aftale, man håber på. Det er den forståelse og dialog, vi skal have frem. Hvad har du brug for som nystartet virksomhed, og hvad har kommunen brug for? Hvis ikke det passer sammen, så brug tiden på noget andet.

2. Du skal ikke sælge produkter, du skal løse problemer

– Noget af det vigtigste for en lille virksomhed er dokumentation. Vis, at din service fungerer – ikke at teknologien fungerer. Der er en kæmpestor forskel. Vis den data, du har fået skabt. Har du reduceret sygefraværet? Giver din løsning mindre stress? Mere tid til borgerne? Det er noget af det vigtigste at vise frem, luder vurderingen fra Peter Julius.

3. Brug Danmark som din petriskål

– Jeg ved godt, at folk ofte brokker sig over, at det går for langsomt i det offentlige. Men så skulle man prøve at møde det offentlige i et andet land. Danmark har verdens bedste offentlige sektor, og hvis din løsning er god nok – og hvis du kan bevise, at den godt nok – så er der faktisk et vindue for at kunne prøve nye ting af i den offentlige sektor. Det skal vi virkelig glæde os over!

Se hele artiklen her 

Kilde: artikel fra 3. juni 2022, Henrik Axel Lynge Bucher, Danish Life Science Cluster

Peter Julius
Peter Julius
CEO og Partner
peter@publicintelligence.dk