Groove X givet os lov til at fortælle om rejsen – og det er vi faktisk både ydmyge overfor og stolte af. For det giver os muligheden for at give et unikt indblik i vores ofte hemmelige del af vores arbejde – og så kan vi samtidig sende en stor tak til Tingager Ældrecenter i Faaborg-Midtfyn Kommune og de borgere og personale, der lagde test til prototypen.

Rummet er fyldt med ældre borgere i fuld gang i aktivitetsrummet på Tingager Ældrecenter. Stemningen er god og der er med garanti usædvanlige gæster med på dagens aktiviteter. Udover de ældre borgere og personalet, er der en større gruppe Japanere i gang med at observere samspillet mellem rummets ældre og den helt store stjerne; Lovot.

Lovot er utrolig charmerende. 40 cm høj og med store opmærksomhedsdragende øjne. En af mine kollegaer sidder på knæ og taler med en ældre mand på en stille og rolig måde. Da hun rejser sig og vender sig rundt, er der fugt i øjekrogene på personalet. Uden at vide det ser vi et lille mirakel. Med Lovot som omdrejningspunkt har en ældre dement mand uden sprog haft en stille samtale med min kollega.

Lovot er en robot, der skaber en følelsesmæssig reaktion hos de den interagerer med. I dette tilfælde observerede vi en reaktion. En væsentlig indikation på at tankerne bag robotten kunne komme til live gennem teknologi. På prototypestadiet var Lovot udstyret med kabler og dens sensor baserede interaktion var stadig under udvikling. Den havde sine mangler og stadig en ledning tilknyttet kabinettet og lidt problemer med at bevæge sig frit rundt i rummet. Men testen på ældrecenteret var en afgørende brik i vores samlede test.

Udover testen på Tingager testede vi også sammen med en række inviterede gæster med hver deres ekspertise på den danske velfærdsscene. Araz Kahn fra Odense Kommune, Jette Hede fra Syddjurs Kommune, Peter Isak fra Haderslev Kommune og Christian Gravesen fra Welfare Tech.

Den kombinerede test viser nogen af styrkerne i det danske sundheds- og velfærdssystem. Vi kan arbejde sammen på tværs af organisationer og vi kan finde frem til værdifulde svar for de mest innovative virksomheder. Groove X er fra den øverste hylde og det kan vi i samarbejde matche i Danmark.

Vores tilgang i Public Intelligence er at kombinere test og simulering i laboratoriet – i dette tilfælde eksemplificeret som workshop og simuleringer i vores egne lokaler – med test i virkeligheden. Denne kombination sikrer et godt match mellem tanker og resultat når en idé skal på rejsen mod et kommercielt marked.

I dag er det Birthe Dinesen fra Aalborg Universitet, der foretager testen på det modne produkt. Vi er så stolte, når det lykkes os at bidrage med at få et totalt nyskabende produkt på markedet.

Vi skylder en stor tak til Welfare Tech, Invest In Denmark, Invest in Odense og Healthcare Denmark for at bringe os sammen med den karismatiske direktør fra Groove X. Danmark er et godt sted at teste og samspillet mellem både private og offentlige aktører er unikt og er en af Danmarks styrkepositioner.

Sidst en stor tak til Groove X og hele teamet bag fra Japan. Tak fordi vi fik lov til at bidrage på Lovots rejse til Danmark og Europa.

LOVOT GROOVEX KOMMUNER SUNDHED VELFÆRD

 

Peter Julius
Peter Julius
CEO og Partner
[email protected]