
INNOVATIONSMETODIK
Ved brug af vores Living Lab metodik hjælper vi offentlige og private organisationer med at finde løsninger, der både er radikale og praktisk implementerbare, og som kan skabe reel værdi.
42
Kommuner
111
Teknologier testet
15
Lande

Living Lab værdien
Vores Living Lab metodik er designet til at skabe værdi for tre målgrupper: borgerne, medarbejderne og organisationen. For at opnå succesfuld innovation er det afgørende at forstå de udfordringer, som hver gruppe møder, og udvikle løsninger, der skaber værdi for alle. For at sikre dette skal vi besvare tre centrale spørgsmål:
Hvordan oplever borgeren situationen i forhold til den specifikke problemstilling?
Det er vigtigt at forstå borgerens perspektiv og de udfordringer, de står overfor, for at udvikle løsninger, der adresserer deres behov.
Hvilke udfordringer oplever medarbejderne i deres arbejde med borgeren, relateret til den specifikke problemstilling?
Medarbejdernes erfaringer er essentielle for at forstå de praktiske udfordringer og sikre, at løsningerne er realistiske og gennemførlige i praksis.
Hvad er organisationens problemstilling?
Det er nødvendigt at forstå organisationens mål og de strukturelle problemer, der kan påvirke løsningerne, så vi kan sikre, at innovationen passer ind i den overordnede strategi.
Vores metodik kombinerer disse perspektiver for at udvikle løsninger, der skaber værdi på tværs af alle tre grupper. Kun når vi har forstået disse udfordringer, kan vi skabe løsninger, der virkelig gør en forskel.
Public Intelligence's Living Lab Metodik
Living Lab metodikken er en systematisk tilgang, der fokuserer på at involvere brugere og interessenter i innovationsprocessen for at skabe virkelighedsnære løsninger gennem eksperimenter og tests. Metoden er opdelt i to hovedkategorier: Living Arena og Innovation Lab.
Living Arena handler om at forstå og definere problemerne i den virkelige verden ved at involvere de relevante aktører og bruge deres erfaringer som grundlag for innovationen. Innovation Lab fokuserer på at udvikle og teste løsninger i et kontrolleret miljø, hvor man eksperimenterer og afprøver ideer, før de implementeres bredt.
Metoden består af 6 faser med 23 underliggende aktiviteter og mere end 50 konkrete og afprøvede værktøjer. Faserne skaber en bestemt rytme og tilgang til arbejdet med innovation. De 6 faser i Living Lab processen:
1. Strategisk rammesætning
I denne fase defineres den overordnede retning for innovationsarbejdet. Det handler om at identificere det specifikke problem, der skal løses, og fastlægge, hvad målet med innovationen er. Denne rammesætning er afgørende for at sikre, at arbejdet er fokuseret og målrettet mod de rigtige udfordringer.
2. Brugerindsigter
Her dykker vi ned i, hvordan både borgere og medarbejdere oplever det oprindelige problem. Vi indsamler deres perspektiver og erfaringer for at få en dybere forståelse af, hvordan problemet påvirker dem. Denne fase hjælper os med at afgrænse og præcisere problemstillingen, så vi kan få et mere nuanceret billede af, hvad der skal løses.
3. Problemforståelse
Efter at have inddraget borgerne og medarbejderne i processen har vi nu en klar forståelse af, hvad det egentlige problem er. Denne fælles problemforståelse er grundlaget for de videre faser, hvor vi kan udvikle løsninger, der er skræddersyet til de udfordringer, der er blevet identificeret.
4. Ideudvikling og prototyping
I denne fase går vi fra koncept til konkret handling ved at udvikle prototyper, der kan afprøves. Fokus er på at skabe løsninger, der kan skabe værdi for både organisationen, borgerne og medarbejderne. Prototyperne er essentielle for at visualisere idéerne og finde frem til de løsninger, der fungerer bedst i praksis.
5. Faciliteret test I living arena
Her simuleres løsningen i et kontrolleret miljø, hvor vi tester dens funktionalitet i tæt samarbejde med både eksperter og brugere. Denne testfase foregår i spændet mellem et laboratorium og virkeligheden, hvor konsulenter arbejder med borgerne i simulerede scenarier, eller hvor løsningen afprøves sammen med borgerne i deres egne hjem, alt efter hvad der giver mening i forhold til problemstillingen.
6. Test I living arena
I den sidste fase tages løsningen ud i den virkelige verden. Her afprøves løsningen i en fuldskala test uden konsulenternes direkte tilstedeværelse. Dette giver mulighed for at indsamle erfaringer omkring implementeringen og identificere eventuelle udfordringer eller elementer, der ikke fungerer som planlagt, så løsningen kan justeres og optimeres før endelig udrulning.

Værktøjer der hjælper dig med systematisk innovation i hverdagen
Metodikken bruges aktivt i alle vores projekter. Vi bruger den selv, når vi i samarbejde med kunder designer nye løsninger. Kommuner og organisationer, som er blevet indført i metodikken, anvender den selvstændigt til at bringe en større systematik ind i deres arbejde med innovation internt i organisationen.
En essentiel del af metodikken er rækken af konkrete værktøjer, der bruges i processen fra identificering af problem til skalerbar løsning. Værktøjerne hjælper med planlægning, facilitering, opsamling og afrapportering.
Ved at have et solidt kendskab til værktøjerne og metoderne, er vi i stand til at tilpasse dem til den konkrete kontekst og sikre, at de bliver anvendt på den mest effektive måde. Det betyder, at vi justere værktøjerne undervejs for at sikre, at de passer til de specifikke behov i dit projekt.

Hvis du også gerne vil blive bedre til at arbejde med systematisk innovation og finde løsninger på grundlæggende problemer, så tag kontakt til Britt.
Britt Sørensen COO og Partner