Rådgivning for komunner

Strategi & Målsætning

Sammen sætter vi retning på sundheds- og velfærdsinnovationen i din kommune

Gode idéer skabes

Vi blander erfaring med idé-genering. Resultatet er værdifulde idéer, der kan være med til at skabe morgendagens sundhed og velfærd.

Test gennem prøvehandlinger

Dårlige idéer skal slås ihjel så hurtigt som muligt og gode idéer skal færdigudvikles.

Implementering

Tæt samarbejde med driften baner vejen for vellykket implementering

Implementering

God implementering handler om planlægning og involvering. Og i høj grad ofte om træning. Hvad enten det gælder implementering af en ny teknologi. En ny arbejdsgang. Eller et nyt paradigme i en forvaltning, for eksempel det at indføre rehabilitering som omdrejningspunkt for den måde kommunen møder borgerne.


Vi er dygtige til implementering, fordi vi er gode til at involvere de mennesker, der skal bruge eller opleve det nye, der implementeres.


Implementering af velfærdsteknologi


Implementering af velfærdsteknologi kan være en svær opgave. Der er mange led fra byrådet til hjemmeplejen – fra de politiske ambitioner til nye arbejdsgange og måder at møde borgeren på. Samtidig er markedet for velfærdsteknologi stadigt ungt, og det kan være svært at finde ud af, hvilke konkrete teknologier der passer til konkrete behov i kommunen.


Vi hjælper kommuner med at gå fra strategi til implementering for en række forskellige velfærdsteknologier. Vi er gode til at målrette og tilpasse vores arbejde, så vi tager afsæt i de erfaringer, som din kommune allerede har gjort sig med teknologi. 


Øvelse gør mester


Det er svært at ændre praksis. Og tit er det dét, der skal til, når der indføres ny teknologi. Det kræver, man får lov til at øve sig.


Derfor har vi skabt en velfærdsteknologisk træningslejr i vores Institut for Hverdagsteknologi. Et sted, hvor kommuner kan koncentrere sig om sin egen implementering af teknologi, men også et sted, hvor man kan kigge nabokommuner over skuldrene og se, hvad de arbejder med. På vores træningsbane kan tre kommuner arbejde, side om side i én stor hal, i simulerede tæt på praksis miljøer med de teknologier, der skal, eller allerede er, under implementering.


Vi bygger et tæt på praksis-miljø op, der afspejler de arenaer, hvor teknologi skal skabe gevinsten – enten for borgerene, medarbejderne eller i centralforvaltningen. Her kan man se, prøve og mærke teknologierne og, hvis man har lyst, tale med de borgere som det hele handler om.